Århusiansk selvmål

Nu hvor bloggen her er kommet i sit sportslige hjørne med et par betragtninger fra den franske tour de force i cyklende dobbeltmoral, så kan vi nu også passende rapportere om en noget usædvanlig pressehåndtering hjemmefra den lille sportslige andedam.

Det er den – nu tidligere – superligaklub AGF, der er blevet sur på BT efter avisen har bragt en artikel med lønforholdene for en række spillere, der ikke længere er ønsket på klubbens førstehold. Artiklen er åbenbart smækfyldt med fejl og så ville man i sportspressen normalt ikke høre mere til det end et par utilfredse kommentarer fra klubben næste gang BT er forbi en hjemmekamp. Men om det er nedrykningen eller sommervarmen er ikke godt at vide, men i hvert fald har AGF’s sportschef Brian Steen Nielsen nu højst udsædvanligt følt sig kaldet til at kommenterer BT’s artikel på AGF’s webisite.

Underoverskriften “Sørgelig journalistik” får BT svar på tiltale fra Brian Steen Nielsen, der kalder avisens dækning af lønforholdene i Århus for “sensationslystent og urigtigt”

Det er meget usædvanligt, at en klub offentligt på sit eget website går i rette med en avisartikel, og i det konkrete tilfælde er det – efter denne bloggers ubeskedne mening – et PR-selvmål. Det eneste AGF opnår er badwill, hvor man skubber en vigtig samarbejdspartner yderligere fra sig og det er ikke særlig smart.

For med sin nye status som 1. divisionsklub må AGF sande, at medieomtale og sund mediekontakt er vigtigere end nogensinde, og med klubbens ry som et galehus, er man ikke tjent med at skælde ud på navngivne artikler og journalister. Så skal man i stedet koncentrere sig om at få skabt et nyt ry som en professionel klub, der ved, hvordan man kommunikere med pressen, sponsorer og publikum. Når sportschefen småsurt lader en “berigtigelse” udkomme på klubbens website, så skyder man sig selv i foden og hælder bare mere vand på den mølle, der i mange år har malet et billede af en klub, der sætter sig selv højere end pressen og ikke kan kommunikere ordentlig, om så samtlige K-studerende og journalister i Århus bidrog til et craschcourse i kommunikation.

Hvad skulle AGF så have gjort, spørger du: Ingenting, svarer bloggeren, al den stund, at der hver eneste uge er “urigtige” og rygte historier i sportspressen, som ingen skade gør. Alternativt kunne man have inviteret BT til et interview med de pågældende spillere med et løfte om, at kun BT solog fik at vide, hvor meget man egentlig tjener, når man er en nedrykket førsteholdsspiller i galehuset, AGF.

Men faktisk, så kunne AGF måske gøre noget. De kunne bede om professionel hjælp til deres kommunikation og PR, så ville selvmålene stoppe med at rasle ind i samme takt, som målene gjorde, da der blev spillet superligabold i Århus. Alternativt kunne Brian Steen Nielsen jo oprette sin egen blog, hvor man mere uforpligtende kan reflektere over livets uretfærdigheder…


Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s