Selektiv kommunikation


Den igangværende Tour de France giver anledning til mange spændende ting – ikke mindst på kommunikationsfronten. Men her er der nok mere tale om fodfejl end cykeltråd i forbindelse med den meget omtalte dopingsag.

For det første lækker det spanske politi en lille del af en rapport, der angiveligt skulle navngive en lang række sportsfolk, herunder de største profiler i dette års Tour de France, Ivan Basso og Jan Ulrich. Det kan i sig selv være ok, men det er vel en anelse mistænkeligt, at den bliver lækket lige op til Tourens start. Den kunne jo lige så godt være lækket efter touren, men det ville jo ikke have givet så megen omtale.

For det andet er det kun cykelrytterne, der bliver navngivet, selvom man åbenbart kender alt til navnene på en række atletikudøvere og fodboldspillere. Det virke jo lidt underligt, at man ikke offentliggøre disse navne – specielt fodboldspillerenes navne, nu hvor VM er i fuld gang. Men det kan måske hænge sammen med at FIFA er enormt magtfulde?? Og det er IUC ikke i forhold til.

For det tredie er rytterne blevet frataget alle former for forsvar, idet ingen åbenbart kan få fat i den spanske rapport. Men alligevel har pressen hængt dem alle ud som skyldige – med en lille, nærmeste påtvunget, kommentar om, at rytterne jo ikke er dømt endnu. Skrevet på en måde, hvor man ikke er i tvivl om, at journalisten har dømt dem.

Frigiv nu den rapport, så cykelrytterne kan forsvare sig selv og giv samtidig navnene fri på de andre sportsudøvere. Det er ikke rimeligt at man kommunikere så selektivt. Også selvom man måske træder lidt på FIFA’s ømme tæer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s