Drop Facebook

White thumbs up hanging from blue ribbon

Virksomheder, der bruger Facebook til envejskommunikation, burde holde sig langt væk fra mediet og nøjes med at udsende et nyhedsbrev engang imellem.
Jeg gider ikke se på flere ligegyldige og uambitiøse virksomhedsprofiler på Facebook.

Man skulle efterhånden tro, at mange virksomheder synes, at det ikke er nødvendigt at gøre noget ud af dialogen med kunderne på deres Facebookprofil, fordi det i sig selv er fedt at være på Facebook. Det er alle andre jo! Men Facebook er et medie, der med hele sin opsætning skriger på interaktion og dialog. En uambitiøs og envejskommunikerende virksomhed opnår kun at virke utroværdig og gammeldags.

I orden med uambitiøs Facebookprofil?
Jeg faldt lige over en specialeundersøgelse, der rent faktisk mener, at virksomheder gerne må være uambitiøse på Facebook. Forfatterne til specialet foreslår, at virksomhederne bruger deres profil som nyhedskanal, fordi de mener, at Facebook stort set kun egner sig til tovejskommunikation i forbindelse med kundeservice.
Virksomhederne skal ikke bruge krudt på at forsøge at interagere med de almindelige brugere, for brugerne gider faktisk ikke interagere med virksomhederne. Ikke fordi virksomhedsprofilerne er kedelige, men fordi nutidens forbrugere kun går op i egne selvfremstillinger og derfor kun engagerer sig, hvis det tilfører noget til deres egen profilering.

Gu’ er det ej!
Men selvom nogen altså vil anbefale virksomheder at fortsætte deres One man shows på Facebook, så er jeg stadig lige træt af at se på kedelige virksomhedsprofiler. Jeg mener stadig, at det ville klæde mange virksomheder, hvis de turde vælge IKKE at være på Facebook.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s