5 Social Media Trends

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at mediebilledet har ændret sig gevaldigt inden for de seneste år. De traditionelle medier migrerer til nettet. Vi ser TV på YouTube, vi annoncerer på Facebook, vi læser nyheder på Twitter eller blogs, vi læser eBøger og vi hører radio via podcasts.

Men det er ikke kun mediebilledet, der har ændret sig. Det samme har selve branchen og vi er derfor nødt til at se anderledes på målgrupper. Vi kan ikke længere putte folk i ”segmentbokse”. Vidste du f.eks. at aldersgruppen 60+ er online 38 minutter om dagen? Det handler ikke længere om segmenter, men nærmere om nicher.

Den bold griber virksomhederne i dag ret godt , hvilket blandt andet ses i følgende fem store trends inden for sociale medier.

1)      In-house kompetencer

Folk i virksomheden, der kan klare dine aktiviteter på de sociale medier, er en måde at få afsender og modtager tættere på hinanden. DELL er best practice på en virksomhed, som har trænet mere end 9000 medarbejdere i at bruge Twitter. DELL har faktisk et dagligt reach på Twitter, der overgår de 12 største amerikanske avisers.

2)      Content strategy

I kampen om at kapre de sociale medier kommer mange virksomheder til at glemme en mellemregning. Nemlig indhold! Opret ikke en Facebook-side bare fordi alle andre gør det – men fordi I har noget at sige og er klar til at interagere med jeres kunder.

Det at bevæge sig ud i den store social verden et vedvarende arbejde, der kræver gennemtænkt strategi i hele processen. Så husk at opdatere og justere planen løbende.

3)       Social shopping

Man ”hacker” den almindelige måde at købe ind på ved hjælp af nettes sociale muligheder. Det kan f.eks. være ved at bruge cuponer, tilbudsdeling, loopholes og tricks på nettet. På den måde bliver shopping til en slags ”contact sport” og har affødt et eksempel som Downtown.dk.

Man kan også shoppe offline med lokationstjenester som Foursquare, hvor virksomheder kan oprette tilbud og belønninger ved at checke ind hos dem flest gange.

Ej at forglemme Facebook. I Facebooks tilfælde taler man endda om fænomenet ’Fra e-commere til f-commerce’, hvor man bruger Facebook credits til at handle ind for, så dine venner kan se hvad og hvor du shopper.

4)      Særbehandling til Influencers

Den sociale medie strøm har også medført, at nogle kunder er vigtigere end andre. Og sådan er det bare. Vi er gået fra at tale til mange for at nå en, til at tale til en for at nå mange. Denne ene er en Influencer. Dette foregår f.eks. via People Rank. På forskellige sider som PeerIndex og Klout kan man måle sin sociale score, der viser hvor ”veletableret” man er på de sociale medier. Er der mange, der følger en? Hvor mange ser ens updates? Hvor aktiv er man? Man har set eksempler på Influencers, der får de største suiter i Las Vegas gratis og i Silicone Valley kommer man ikke til jobsamtale medmindre man har en score på over 50. (Og det er altså meget!)

5)      Social Gaming

Denne sidste trend er en ny måde at intregrere markedsføring i spil, som spilles på sociale medier. 40 % af tiden på Facebook bruges på gaming, og det er det da med at udnytte. Det gjorde Mc Donald’s – i samarbejde med det største social gaming firma, Zynga, og deres spil ’Farmville’.

 

 

 

 

 

 

 

Pris: En million dollars for 24 timers global udrulning.

Disse trends er med i tankerne når vi i U communicate rådgiver vores kunder. Hvordan bruger du de sociale medier i din virksomhed?

Til slut en video fra Bringtheloveback, som viser meget godt hvordan branchen har ændet sig.

Reklamer

One thought on “5 Social Media Trends

  1. Smukt blogindlæg Helle. Vi sidder til en forelæsning og har lige fået videoen ‘the break up’ vist af en forelæser fra et reklamebureau! Super relevant og kæmpe like herfra!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s