Social learning vol. 1

Hvordan kan man kombinere sociale medier og læring? Martin Spenner fra Lommefilm præsenterede på Headstarts seminar det mobile aspekt af læring. Lommefilm arbejder med at få bl.a. unge til at lave film på deres mobiltelefoner, som bruges i undervisningen. Det er typisk film på 1 minuts varighed, som derefter uploades på Lommefilms hjemmeside. En jury udvælger herefter en vinder, som vinder en præmie.

Lommefilm agerer på den måde rambuk i undervisningsverdenen, hvor mobilen bruges som et værktøj til at involvere eleverne og skabe aktiverende undervisning. På den måde camoufleres undervisningen som en konkurrence via mobiltelefonen og eleverne ”leger sig” ind på emnet. Samtidig giver lommefilmene mulighed for at møde eleverne på deres eget medie.  

Det er altså meget seriøst arbejde med brugerinvolvering, hvor brugerne, mobilen og filmen er i centrum. Lommefilm inspirerer til ambassadørers brug af mobiltelefonen, som vi på RESCU godt kan overføre til nogle af vores egne ambassadørprojekter. Jeg lærte i hvert fald, at gode idéer behøver ikke være i HD-kvalitet.  

Nedenfor ses Wulffmorgenthalers trailer optaget med mobil til konkurrencen ”Venner I Bevægelse” – en anti mobbe konkurrence.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s