Bendtner – Brand eller Bonderøv? (2.0)

I sidste uge lod jeg mig imponere af den danske fodboldspiller Nicklas Bendtners hurtige vej fra anonymitetens skygge til de ugentlige overskrifter i de engelske formiddagsaviser. At han er nået dertil er imidlertid – fra en PR-mæssig betragtning – ikke nær så interessant som hvordan det er lykkedes ham at opnå så meget så hurtigt.

Og hvordan er han så kommet så langt? Såmænd via klassiske PR-mæssige dyder; konsistens i henholdsvis udviklingen, eksponeringen og markedsføringen af sit produkt. Uanset hvad man så ellers mener om ham, så har disse tre elementer objektivt set haft afgørende betydning for Brand’et Bendtner.

Udvikling: visionen har fra barnsben været at blive verdens bedste angriber, og selv om der stadig er et stykke op til spillere som Rooney (Man United), Drogba (Chelsea) og Torres (Liverpool), så har Bendtner aldrig mistet troen på produktet – sig selv. Det har indtil videre ført ham fra absolut anonymitet til startopstillingen på et af Englands/Europas største og bedste mandskaber. Og han produktudvikler og forbedrer sig hver eneste dag.

Eksponering: knægten stiller velvilligt op til interviews med pressen, også på baggrund af præstationer og kampe der har været knapt så gode. Han må derfor siges at være eksponent for en yderst offensiv tilgang til (krise)kommunikation, der ikke blot tvinger omverdenen til at forholde sig til ham, men som samtidig giver brand’et Bendtner en høj grad af troværdighed. Det kunne i alt fald Dell lære noget af.

Markedsføring: skal ses i relation til de to ovenstående. Bendtner har været overordentlig konsekvent og konsistent i markedsføringen af sin vision og sit produkt, uden de store hensyn til sin aktuelle formkurve. Det gør ham kontroversiel, men er samtidig det springende punkt i forhold til at brænde igennem i medierne. Når han brillerer på banen er han aktuel på baggrund af sine præstationer; når han spiller knapt så godt, er han interessant, fordi han vedbliver at insistere på sine kvaliteter og ambitioner som fodboldspiller.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s