BloggingPR er tilbage!

I november 2009 kom meldingen, at BloggingPR ville holde officiel pause indtil Rescu Kommunikation igen fik en kollega, der havde tid/lyst til at kaste sig over dette medie. En sådan er nu vel ankommet i skikkelse af undertegnede – praktikant Niels Svane – der gennem mange år på skolebænken har oparbejdet en betydelig mængde energi, som nu (naturligvis) blandt andet skal kanaliseres over i en række nye indlæg på bloggen. Jeg har derfor fundet hjertestarteren frem, og sat mig for at genoplive BloggingPR. Jeg har aldrig tidligere prøvet kræfter med dette medie, men håber, at I vil tage godt imod mig!

Som optakt til det kommende VM i Sydafrika har jeg besluttet at sparke bloggen i gang ved at sætte fokus på fodboldspillere – danske som internationale – der på den ene eller anden vis gør sig bemærket via deres forhold til PR. Og da en vis ung angriber fra engelske Arsenal har trukket en del overskrifter i de sidste par uger, vil det i mine øjne være oplagt at starte ud med følgende spørgsmål til jer læsere:

Bendtner – Brand eller Bonderøv?

Du enten elsker eller hader ham. Måske elsker du ligefrem at hade ham. Men under alle omstændigheder har du helt sikkert en mening om ham – og det siger faktisk ikke så lidt om kendskabet til – og dermed også værdien af – et af Europas for tiden hotteste brands.

Navnet er Bendtner. Nicklas Bendtner. Af mange betragtet som en lidt for åbenmundet knøs, der ville have godt af at fokusere lidt mindre på sig selv og sine ubestridelige kvaliteter på en fodboldbane, og i stedet satse på en mere ydmyg og moden tilgang til livet som professionel fodboldspiller. Kritikerne – ikke mindst i den engelske presse – har været særdeles hårde ved ham, senest eksemplificeret ved Arsenal-legenden Paul Merson, der i sin Daily Star-klumme for nogle uger siden beskyldte den unge dansker for at være både arrogant, rapkæftet, og desuden flere klasser under Wayne Rooney; en anden af Premier Leagues unge, men knap så medieglade stjerner.

Jantelov? Måske. Men faktum er, at Bendtner på blot seks år er gået fra at være total ukendt, til nu at trække ugentlige overskrifter i den mest berømte og berygtede presse i det mest fodboldgale land i verden. Han har med andre ord på rekordtid formået at optimere sit brand awareness – og dermed også sin potentielle brand value – og det endda i en branche, hvor han af mange ikke anses som værende den bedste på sit felt. Hvor mange virksomheder er det lige, der kan prale af en sådan bedrift? Skandaler eller ej, københavnerdrengen er således allerede blevet en dyr reklamesøjle, og kan, med verdens største udstillingsvindue, VM i fodbold, lige om hjørnet, i mere end een forstand se frem til at score kassen fremover.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s