Fodboldlandsholdet – et kommunikationsmæssigt selvmord

Så skete det. Vi vandt over Portugal i går aftes i en vandvittig kamp, hvor de sidste 6 minutter plus overtid vil gå over i historien. Det troede jeg i hvert fald i går aftes, da jeg med høj plus og et stort smil på læben gik i seng.

Men hvad står man så op til? Ikke fantastiske overskrifter om miraklet og det genfødte landshold. Nej.

Det er en overskrift om, at landsholdet boykotter pressen. Ingen vil tale med den danske presse – begrundelsen er den, at pressen har været for hård i deres kritik op til kampen.

Der er kun et ord, der beskriver det som landsholdet gør nu. Det er et kommunikationsmæssigt selvmord.

Nu havde landsholdet alle chancer. De kunne virkelige få vendt den negative stemning – både blandt journalister og den danske befolkning. De kunne have solet sig i successen og redet på bølgen ind til næste kamp. Det kunne have betydet den saltvandsindsprøjtning, de virkelig havde brug for. Men hvad gør de i stedet for? De dræber alt ved at spille fornærmede, og så laver de en “Gravesen”. Og er der nogen her, som mener, at det har været til gavn for ham?

Ja, det er da rigtigt, at medierne har været efter dem. Men det er da forventeligt. Vi har ikke været med i de sidste to slutrunder, og vi starter denne kvalifikationsrunde med en kamp, hvor vi spillede nok det ringeste fordbold, jeg længe har set. Det skal da give kritik, og hvis de ikke er hårdhudede nok til det – så burde spillerne nok ikke rejse til udlandet for at spille fodbold. For der er pressen langt, langt hårdere.

Rent menneskeligt kan man måske godt forstå, at spillerne er lidt trætte af kritikken, men det følger altså med, når man spiller fodbold på det plan. Og de kunne da bare give udtryk for dette i interviewene. Men i stedet dræber de alt med denne boykot.

Nu er overskrifterne i medierne ikke bare lalleglade superlativer, men derimod overskrifter som
“Drama: Landsholdet i boykot”, Landsholdet boykotter pressen, Journalister: Presseboykot er et selvmål og Landsholdet boykotter pressen efter vanvidskamp.

Men hvor er så DBU’s kommunikationschef Lars Berendt henne? Han må da tage hånd om dette, eller hvad? Nej. Han bliver brugt som sendebuddet, der overbringer nyheden om boykotten til pressen.

Så fejler man da fuldstændigt. Her bør han træde i karakter og forklarer spillerne, at det her svarer til at vinde en million i Lotto for derefter at sætte ild til dem i protest, fordi ens mor havde sagt, at det var en dårlig ide at spille sine penge op.

Jeg savner ord for, hvor dum denne beslutning er. Jeg håber virkelig, at der er nogen der lige trækker drengene til side og taler et alvorsord med dem. Det bliver MEGET svært at komme tilbage til pressen nu. De har malet sig op i en krog. Og hvis Danmark nu ikke får fuld genvinst mod de næste tre modstandere, som er Malta ude og hjemme samt Albanien, så kan jeg næsten garantere for at pressen slagter dem – så alt i alt en skidt skidt skidt beslutning.

6 thoughts on “Fodboldlandsholdet – et kommunikationsmæssigt selvmord

 1. Jamen, jeg kan kun give dig ret… Det kan godt være, at de kan spille bold engang imellem, men at forstå så lidt af, at de egentlig kun kan leve af vores interesse. Det er alligevel imponerende.

  Nu glæder jeg mig bare til at høre deres side af historien senere i dag. For kan de komme med andre svar end de, der falder inden for ‘jegeretmisforståetgeni’-kategorien.

  Men en ting er en fodboldspiller, der har svært ved at forstå situationen uden for banen. Noget andet er DBU. Jeg savner deres rationale for at være så passive i denne situation. Grundlæggende så kan man vel se dem som spillernes arbejdsgivere i denne sitaution, og hvor mange arbejdsgivere ville acceptere, at ingen af de nu succesfulde medarbejdere ville fortælle succeshistorier? Ikke så mange af de virksomheder jeg kender.

  Derfor undrer det mig også, at medierne i dag ikke har gået hårdere til DBU og især Lars Berendt. Han har forhåbentlig fortalt dem, hvor dumt det er. Men alligevel har de fået deres vilje. Så det må vel betyde, at det er de stærke spillere på holdet, der bestemmer. Ikke træneren eller formanden!?

 2. Hvem er de største tudefjæs. Landsholdet eller pressen?
  Integritet troede jeg var en mærkesag for pressen. Det gælder nok bare ikke når det andres integritet der skal tages hensyn til.

  Det fryder min sjæl, at de skide tabloidpoeter ikke kan få deres 25 siders non-sence fyldt, fordi de ikke kan få fat i varen. Den sidder drengene nemlig på.

  Så kan I lære det.

 3. @Jesper – tja – en tese kunne jo være at Lars Berendt har lidt mere med denne boykot at gøre end det fremgår af medierne… men det er bare en tese. Jeg har absolut intet at have den i, men det ville forklare en del…

  @Anders – spørgsmålet er jo ikke hver der er det største tudefjæs. Det er konsekvenserne af denne boykot. Hvad regner landsholdet med at de får ud af det? At pressen ikke længere skriver kritisk om dem? At man fremover ikke mere må sige at landsholdet spiller fornærmende ringe?

  Det kommer ikke til at ske tro mig. Og spillerne har mere brug for medierne end medierne har brug for dem. Aviserne skal nok udkomme, nu bliver de 25 sider bare fyldt med negative historier om at landsholdet boykotter medierne istedet for positive reaktioner på kampen, men spillerne skal bruge medierne til at pleje sponsorer og deres egen karriere. Uden omtale i medierne – ingen sponsorer og dermed ingen penge… osv. osv. En medieboykot giver i hvert fald ikke bedre kontrakter eller nye henvendelser fra nye klubber…

 4. Journalister i vildrede

  Det er ret interessant at vide hvad der drog landsholdet til den drastiske beslutning at lukke munden. Særligt i lyset at den store pris som de ved vi senere må betale for det, jf. Christians kommentar.

  Men det er klart underholdende at se medieverdenens snyltere – journalister og tidligere fodboldstjerner (Fl. Poulsen m.fl.) – der nu farer ud og kalder fodboldholdetfor barnlige og kalde det selvmål m.v.
  For igen er det hammerende unuanceret og ufattelig lavt journalistisk niveau. Måske mest af alt fordi man selv er en væsentlig andel af historien.

  Mest upræget var det i TV2’s morgennyheder kl. 10, hvor de ‘almindelige’ nyheder begyndte at være bare en smule selvkritiske overfor pressens ageren. Men da det 5 min. senere var TV2 Sporten der dækkende nyheden om boykotten, var man igen tilbage i den ensidet selv-renselses-proces.
  Føj for en gang møg journalitik.

 5. Jeg vil bare sige til Anders og Mads: HØRT, HØRT
  Jeg tror dog desværre ikke at det hjælper så meget, men en forfriskende reaktion imod de selvfede og altvidende eksperter fra det journalistiske bundfald….

 6. Jeg er helt enig med Anders, Mads og Møller. Synes bare det fortæller lidt om hvor useriøs den danske sportpresse er og hvor inkompetente journalister der dækker disse begivenheder. Måske har landholdet faktisk ret, og hvis ikke, så er det vel deres helt eget valg om de vil udtale sig eller ikke – lige som alle andre også har ret til at lade være med at udtale sig!?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s