Håbløs EU webadresse

Der er ikke noget at sige til, hvis EU har lidt svært ved at opnå den store folkelige opbakning, som politikerne higer så meget efter. Og her snakker vi ikke politik, men om ren og skær kommunikation og information.

For der kan skrives tusind blogindlæg om fejlslagen kommunikation fra EU systemet – både nationalt og på tværs af landegrænser. Men her bare et dagsaktuelt eksempel på, hvordan EU-oplyserne skyder sig selv i foden. For da jeg så Politikens forside her til morgen troede jeg det var løgn, da jeg læste om den nye hjemmeside som Folketingets EU-oplysning har lanceret om de danske forbehold. Den er nemlig at finde på adressen: www.euo.dk\emner\forbehold Korrekt! En url med to backslash og hele pivtøjet. Kan en url-adresse lugte mere af tørt papirbureaukrati? Næppe.

Hvorfor i himlens navn bruger EU-oplysningen ikke en mere mundret og let adresse, som danskerne også kan huske? Der skulle være nok af muligheder: http://www.euinfo.dk, http://www.forbeholdellerej.dk osv. osv. Man behøver jo ikke bruge mere værdiladede adresse, som for eksempel http://www.mereeu.nu eller noget i den stil 🙂

Det handler bare om, at man bruger sin sunde fornuft, så skal man nok få den ønskede trafik på sit site, men med http://www.euo.dk\emner\forbehold kommer man ingen veje. Man får ikke opfyldt sit ønske om at oplyse og man sender samtidig et ekstremt dårligt signal om bureaukrati, ligegyldighed og lukkethed. Må man anbefale Folketingets EU-oplysning en ny brainstorm og derpå et besøg hos en hoster.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s