Propaganda for Dannebrog

Jeg har netop siddet og set reklamebureauet Propaganda McCann’s Frederik Preissler i Go’ Morgen Danmark. Der sad han (sammen med DF’s Søren Espersen), fordi Propaganda McCann har indrykket en annonce, der sætter fokus på en snigende fare, der truer vores allesammens nationalfane.
Propaganda og Preissler mener, at Dannebrog er i fare for at forsvinde ud af vores dagligdag, fordi flaget efterhånden i højere grad symboliserer højreorienteret nationalisme end den patriotisme og det fællesskab, som flaget signalerede da vi (os på næsten 30 og derover) var små.

Propaganda og Preissler opfordrer med annoncen os alle sammen til at begynde at bruge flaget igen, så Søren Espersen og dem der er meget værre ikke tager patent på det.

Jeg tror, der sidder mange tilbage efter at have set indslaget og tænker “Øh?”. De færreste danskere er opmærksomme på, at Propaganda og Preissler faktisk har ret. For selvfølgelig har de det!

Et eksempel: For et års tid siden arrangerede jeg, sammen med min kollega Elin, en event for en af vores kunder. Eventen fandt sted i et lejet lokale, helt præcist Momentum i Hørsholm. Bagerst i lokalet hang der nogle papirsflag og blomstrede i nogle høje planter. Elin og jeg fjernede dem skyndsomts og jeg mener, sætningen “Væk med dem, man skal jo nødig tro, det er Dansk Folkepartis landsmøde” lød.
Skam os!!!

Så jo… jeg er overbevist om at Propaganda og Preissler har ret i deres antagelser – og jeg hilser initiativet velkommen, for det er da synd, hvis vi bliver ligeså flag-fjendske som vores naboer i Tyskland og Sverige hvor de nationale flag længe har været ugleset på grund af deres henvisning til højrenationalisme. Det ville være synd, hvis det også blev sådan her, hvor vi i forvejen har vores hyr med at virke imødekommende og favnende og rummelige 🙂

Og så er det jo i parantes bemærket absolut glimrende reklame for Propaganda. Dygtigt 🙂

Reklamer

4 thoughts on “Propaganda for Dannebrog

  1. Kunne man forestille sig en lov mod brugen af det danske flag i de tilfælde hvor flaget bliver sat i forbindelse med ekstreme politiske synspunkter?

  2. Jo… Men det bliver nok lidt af en administrationsopgave…
    Er det ikke nemmere at sige, at vi allesammen må bruge det og at vi skal holde op med at “frygte” vores eget flag… Der er jo ikke nogen problemer med flaget, når der er nogen, der har fødselsdag. Men hvis Dannebrog pludselig “flagrer” rundt uden at hænge sammen med en festivitas, så er det noget grimt noget…

    Egentlig meget mærkeligt.

  3. Sikke da noget sludder og hvad sker der med Kåre “Orwell” – I kan da bare flage løs – det er da jeres egen fordomme, og intet, andet som stopper jer. Vær dog stolte af verdens første rigtige flag som i øvrigt faldt ned fra himlen. Givet af selveste Gud? Åh, Dannebrog. Slå det op; 1219, Estland. Jeg flager hver dag og får gåsehud når flaget kipper i vinden. Skynd jer ud og køb nogle flag og fejr jeres frihed og lykke.

  4. I en symbolsk forstand er det en ret krank skæbne, der er overgået det gamle Dannebrog (faldt det ned fra himlen under en roekampagne i Estland i 1200-tallet???). Parallelt hermed kan man næsten sige at ordet “Dansk” også er blevet placeret i et lidt dunkelt lys i forlængelse af Pias partis synlighed på den politske scene. Således er Dansk Folkeferie overgået til blot at hedde Folkeferie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s