Sponsorblogging

Så er det blevet officielt tilladt at lave blogindlæg mod betaling. Det er Forbrugerombudsmanden der har givet grønt lys for en kommerciel brug af blogosfæren. Det skriver Business.dk.

penge.jpg

Det grønne lys er givet til virksomheden Bloggerwave, men der er dog en række restriktioner.

Det kræver nemlig, at det medie som stiller bloggen til rådighed har givet tilladelse til, at man må bruge softwaren (eller sitet) kommerecielt. Og så skal bloggeren oplyse, at indlægget er købt og betalt.

Vi har tidligere her på bloggen skrevet lidt om en anden dansk virksomhed, som tilbyder det samme – nemlig Semoblog .

Min beskedne håb for dette fænomen, som ikke er ukendt i den store verden, er at det stille og roligt mister værdi, når det bliver større. Der er jo ikke megen troværdighed i et blogindlæg, når det er købt og betalt. Og det tror jeg hurtigt bloggere rundt om finder ud af. Bloggens styrke er netop, at den er troværdig, fordi den er uafhængig og afspejler den enkelte bloggers personlige holdninger. Den troværdighed forsvinder, når blogosfæren bliver kommerciel.

Men hvis de kommercielle bloggere tydeligt skriver at deres indlæg er købt og betalt af en virksomhed, så burde man jo hurtigt kunne gennemskue at den nok ikke er specielt troværdig. Jeg vil i hvert fald personligt vælge den slags blogs fra. Men folk elsker jo reklamer og reklamernes magt er stadig stor selv om de er mega utroværdige – så der skal nok være et marked for denne slags blogs. Men altså ikke hos mig.

Intel forsøgte sig sidste år
med at lokke kendte bloggere til at blogge positivt om deres produkter – det var ingen succes. For bloggerne ville ikke opgive deres status som troværdig og uafhængig. Så vi skal nok ikke forvente at kendte bloggere hopper med på vognen. Men der skal nok dukke en masse nye blogs op som vil forsøge at gøre det til en forretning – men hvis ingen læser deres blogs – så er der nok heller ikke nogen der vil betale for det.

Men det kan jo være en metode som kan få virksomhedernes produkter højt op på Google, da Google jo netop favoriserer blogs. En aktiv blog ligger nemlig altid højt hvis man søger på de ord/tags og emner bloggen indeholder. Så det kan jo være der, at denne kommercielle brug af blogs skal hente sin berettigelse….?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s