Mørkets fyrste stopper

En af vor tids mest omstridte spindoktorer er ganske givet amerikanske Karl Rove, der ofte er blevet betegnet som ovenstående – og det der er værre. Nu stopper han, fortæller Berlingske Tidende, der citerer Wall Street Journal for nyheden.

karl-rove-sm.jpg

Karl Rove fortæller, at han vil træde tilbage den 31. august for at vende tilbage til sin hjemstat Texas.
“Jeg synes bare, det er på tide,” siger Karl Rove, der angiver hensynet til familien som årsag til, at han vælger at forlade sin toppost som rådgiver for præsident Bush, som han har fulgt siden Bush stillede op til guvernørvalget i Texas, hvor Rove drev en kommunikationsvirksomhed, der ofte var i vælten for mere eller mindre tvivlsomme metoder. Det kan man kan læse meget mere om i bogen Hjernen Bag Bush
, som varmt kan anbefales. Om ikke andet, så for historier om, hvor langt man i guds eget land går for at vinde et valg.

Karl Rove fortæller, at han stopper nu fordi Det Hvide Hus’ stabschef, Joshua Bolten, lod ham vide at hvis han blev hængende efter Labor Day – den første mandag i september – ville han være moralsk forpligtet til at blive som rådgiver til Bush’s præsidentperiode udløber i januar 2009. Men der kunne også være en anden årsag. Nemlig den, at hans navn er blevet nævnt i forbindelse med Libby-sagen, hvor vicepræsident Cheneys stabschef i første omgang fik en dom for mened over for en undersøgelsesdomstol, der skulle fastslå, om han og andre topfolk – herunder Rove – havde lækket oplysninger om en CIA-agent for at diskreditere en Bush-kritiker.

Karl Rove var en kraftig – hvis ikke den – medvirkende årsag til to vundne præsidentvalg og adskillige mindre valgsejre for republikanerne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s