Integreret kommunikation på vej frem

Søren faldt netop over et ganske interessant interview med Stig Albinus på Kommunikationsforeningens hjemmeside (og lokkede mig til at kommentere det her).

Albinus fortæller om forskellene på at arbejde med PR i USA og i Danmark og siger blandt andet:

“Integreret kommunikation er et ‘hot’ område i PR branchen i USA, da pendulet nu svinger tilbage fra tiden med meget specialiserede og isolerede kommunikationsveje. Der er stadig brug for specialister med dybt kendskab til specifikke faglige områder, men grænserne mellem de forskellige samfundsområder er under nedbrydning med betydelig hast. Dette er i stort omfang en effekt af globaliseringen og Internettet, to faktorer der effektivt ignorerer den departementale opdeling af verden, som mange virksomheder og store dele af PR branchen stadig lever i. Mange erklærer, at de praktiserer integreret kommunikation, men det typiske er stadig, at reklamemanden foreslår en reklameløsning, medieeksperten en mediekampagne, osv. Ganske simpelt, fordi de ikke ved bedre. I virkelig integreret kommunikation møder vi kunderne med integrerede teams, hvor en reklameekspert kan overraske kunden med at sige, for eksempel: Du har ikke brug for en reklame, men en græsrodskampagne. Dette er først muligt, når specialister arbejder sammen og forstår hverandres metoder og ekspertise. Slutresultatet er, at strategien driver udviklingen af taktikken – ikke omvendt, som det desværre ofte er tilfældet.”

Når noget er hot i USA, så plejer det at komme hertil inden længe. Og vi vil hilse begrebet integreret kommunikation velkomment!
I de første 5 måneder af Rescus levetid har vi fået en række reklame- og markedsføringsorienterede opgaver ind, og selvom der selvfølgelig fortsat er kunder, der kun er interesserede i den rene PR- og kommunikationsforretning, enten fordi de selv klarer markedsføringen eller har et reklamebureau tilknyttet, så er det vores oplevelse, at flere og flere kunder efterspørger den samlede pakke hos os.

Det er en interessant udvikling, som vi indtil nu ikke har dyrket aktivt, fordi vi egentlig ikke rigtig var opmærksomme på den. Men da vi for et par uger siden – i Skagen – evaluerede vores første 5 måneder, nåede vi allerede da frem til, at integreret kommunikation er et hensigtsmæssigt spor at følge. Det kunne jo også være dejligt at være lidt på forkant med udviklingen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s