Gratis indhold til den travle blogger

Er man ny som blogger, og ved man derfor ikke lige hvad man skal skrive om på sin blog, eller er man en erfaren blogger, som bare har så travlt, at man ikke kan holde sin blog opdateret, er der hjælp at hente på nettet (ja hvor ellers).

Det er i sig selv ikke overraskende, men det er faktisk sat i system. The Blog Herald har beskrevet dette i et indlæg, som man kan læse i sin helhed her. Jeg har valgt at trække nogle få ting ud fra indlægget som er beskrevet herunder.

For normalt er nettet jo en inpirationskilde til de mange tusinde blogindlæg, der hver dag bliver produceret, men rent faktisk kan man gratis og helt legalt kopiere hele artikler fra nettet. Og det med den oprindelige forfatters accept.

Mange lægger sine artikler ud på nettet med en såkaldt Creative Commons liciens. Den giver andre mulighed for at kopiere artikler og andet materiale mod at man kreditere forfatteren behørigt. Der kan dog være forskellige restriktioner, som kan variere fra forfatter til forfatter.

Artikeldatabaser
Men der er også helt andre muligheder, nemlig artikeldatabaser, hvor artiklerne er designet til at blive kopieret direkte ind på hjemmesider og blogs. To eksempler på disse er Articlesbase og ArticleCity. Her kan man kvit og frit kopiere tekster og lægge dem på sin blog, mod man overholder nogle få retningslinier, som at man skal beholde eventuelle links osv.

Huskeregler
Men får du går i krig med at kopiere på livet løs og dermed fylde din blog med indhold fra de mange tusinde gratis artikler, så bør du lige tjekke følgende:

– er det en reel liciens og ikke en artikel hvor nogle andre end forfatteren har smidt en falsk liciens på

– tjek artiklen i ArticleChecker eller i Google for at se om den er snuppet et andet sted fra

– tjek om fakta er korrekte – det skader ikke at kvalitetsikre andres værk

– tjek hvilke restriktioner de enkelte artikler har og hvilke krav der opstilles – og overhold dem!

Forbehold
Ovenstående lyder jo dejligt – og ikke mindst lige til for nybegyndere, der mangler indhold til sin blog, men personligt vil jeg da hellere læse originalt materiale, men på den anden side så går jeg jo hver dag glip af interessante artikler og nyheder, fordi jeg ikke kan scanne hele nettet. Og på den her måde kan man få en bedre mulighed for at give endnu flere adgang til, for dem, nyt materiale.

Men som ved så meget andet så skal man ikke overdrive det – en god blog består både af originalt materiale og henvisninger til andres . Hvis man kun har kopieret andre materiale bliver bloggen upersonlig og i mine øjne uinteressant.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s