Mere magt til bloggere i præsidentvalgkamp

Med mindre man har været i eksil på månen, så er det nok gået op for de fleste, at præsidentvalgkampen i USA forlængst er startet og dét udsædvanligt tidligt, er de fleste iagtagerer enige om. Og en af grundene til den meget tidlige start, er blandt andet det stigende antal politiske webblogs, som får mere og mere indflydelse i Amerika. Det mener i hvert fald lektor ved Københavns Universitet, Carl Pedersen, der i MetroXpress i dag peger på, at de politiske bloggeres øgede magt har tvunget kandidaterne ud af busken tidligere end førhen. Og flere andre eksperter siger samstemmende, at blogs’ene vil få stor betydning. I første omgang naturligvis ved primærvalgene, hvor kandidaterne skal kæmpe om, hvem der bliver den endelige kandidat for deres respektive parti, men dernæst også ved selve præsidentvalgkampen.
– Blogs spiller en vigtigere rolle i amerikansk politik. De har gjort mediedækningen mere intensiv og fragmenteret og gjort det sværere for kandidaterne at styre den politiske dagsorden, siger lektor ved CBS Edward Ashbee.

Det skal blive spændende at se om tendensen fra USA snart vinder indpas herhjemme. Lige nu ser det i hvert fald lidt sørgeligt ud med politiske blogs, specielt fra politikerne selv – hvilket er tankevækkende trist. I forhold til antallet af nuværende og kommende politikere, der alle jo gerne vil i dialog med deres vælgere, er det et sørgeligt antal, der driver en ordentlig webblog. Men det kommer nok, jo tættere vi kommer på valgkampen.

q0btp9cbh05f9abnara7byztiu8de4b.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s