Politisk blogoprustning

Som sædvanligt er vi i Danmark langt bagefter USA, når det kommer til internettets muligheder. Også når det handler om politisk kommunikation og valgkamp, hvor de amerikanske politikere i flere år har bevist, at man kan komme rigtigt langt med en toptunet strategi for brugen af nettet. Lige nu ser vi de bedste eksempler på det, når man for eksempel besøger Hillary Clinton og Barack Obamas websites. Begge præsidentkandidater skød deres valgkamp i gang med en videostatement på deres website og en stor del af deres netstrategi handler om dialog med vælgerne, især via blogs og netværk. Helt bevidst har – ikke kun de to demokrater – men alle topkandidater i USA, forfinet brugen af webblogs – ikke bare som et middel til at komme i dialog med vælgerne, men også som en måde til at inddrage vælgerne og på den måde få skabt ambassadører, engagerede frivillige og dermed en bedre valgkamp.

Men hvor gode politiske blogs ikke noget nyt fænomen i guds eget land, så har der været langt mellem snapsene herhjemme, hvor vi kun har set spagfærdige forsøg med politiske blogs og så har det ofte været i forbindelse med valgkampe. Men nu ser det efterhånden ud som mange danske politikere er ved at få øjneneop for betydningen af blogs. I takt med den stigende personfiksering i dansk politik finder flere og flere politikere ud af, at weblogs er et eminent redskab til dialog med vælgerne, også imellem valgkampene.

For eksempel har de radikale, de konservative og DF lige nu konkrete planer om at satse mere på weblogs frem mod næste folketingsvalg. Det Radikale Venstre er det parti, der har de største ambitioner på blogområdet. De er i gang med at forbedre deres hjemmeside, så den bliver i stand til at vise weblogs, hvor de enkelte indlæg består af video- eller lydklip. Og også hos de unge politikere er ambitionerne i orden.
– Vi arbejder på at kunne give alle vores medlemmer en blogfunktion, for jeg tror virkelig, at webloggen kommer til at blive meget afgørende frem til næste folketingsvalg, fortæller Jacob Bjerregaard, der er formand for DSU og folketingskandidat ved næste valg.

Professor Niels Ole Finnemann fra Århus Universitet vurderer da også, at blogs kommer til at få en større betydning i den næste danske valgkamp.
– Udviklingen i USA viser jo, hvad vej det går, og selvom Danmark er langt bagefter, bevæger vi os i samme retning. Så weblogs kommer helt sikkert til at spille rolle ved næste valg, sagde Niels Ole Finnemann fornylig til Jyllands Posten. Og skulle man være i tvivl om den spådom, så er det bare at rette browseren mod den aktuelle amerikanske præsidentvalgkamp.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s