ROI og Blogs – to rapporter fra Forrester

I efteråret skrev jeg et indlæg om ROI og blogs – og jeg lovede dengang at jeg ville vende tilbage med mere nyt når analysevirksomheden Forrester fik lavet en rapport om emnet.

Nu er tiden altså kommet. Analyseeksperten Charlene Li fra Forrester har nemlig offenliggjort en del af deres rapport. Rent faktisk er der tale om to rapporter, som man læse resumét af på Charlene’s blog.

Den ene rapport hedder “The “Why” And “How” Of External Blogging Accountability” og den anden har titlen “Calculating The ROI Of Blogging: A Case Study – A Look At The ROI Of General Motors’ FastLane Blog”.

I følge Charlene er nedenstående de væsentligste benefits ved blogs set ud fra et corporate perspektiv:

– øget brand synlighed
– besparelser der er generet på baggrund af kundernes indblik i virksomhedens forretning og produkter
– reduceret mængde af negativt brugergenereret indhold
– øget salgseffektivitet

Charlene Li har opsumeret disse benefits i denne tabel (klik på den for at se en større udgave):
blogbenefits_31.jpg

Charlene kommer med et eksempel på hvordan ROI kan beregnes for General Motors blog Fastlane. Fastlane’s formål er, at dele informationer om produkter og starte en dialog mellem General Motors ledelse og kunderne. Derfor valgte Forrester at se på hvor mange gange kunderne skrev en kommentar som et nøgletal.

Fastlane har ca. 100 forskellige mennesker der skriver kommentarer hver måned, hvilket i størrelsesorden svarer til at indhente oplysninger via en traditionel fokusgruppe. Det koster normalt $15.000 – eller $180.000 om året. Dette er således værdien af bloggen. Hvis man vælger at købe hele rapporten kan man få alle detaljerne her i et Excel dokument.

Dertil skal lægges alle de presseomtaler som bloggen har genereret. Tilsammen giver det godt billede af hvilken ROI lige netop bloggen Fastlane har for General Motors.

Men desværre er det meget individuelt hvordan ROI beregnes for den enkelte corporate blog. Så nogen facitliste er Forresters rapporter ikke. Men de er meget interessante for de viser at blogs har en kæmpe værdi for virksomhederne, og at blogs ikke bare er tidskrævende og unødvendige.

Charlene Li har listet en række FAQ om ROI og blogs i hendes indlæg, som jeg vil anbefale interessede at læse.

One thought on “ROI og Blogs – to rapporter fra Forrester

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s