Blogger dømt til 4 års fængsel

Så skete det som ikke burde ske. En blogger er blevet idømt fire års fængsel for at have udtrykt sin egen personlige holdning. Den konkrete sag handler ikke overraskende om religion.

Den egyptiske blogger, Abdel Karim Suleiman, som har siddet varetægtsfængslet siden november, er blevet dømt for otte blogindlæg han skrev tilbage i 2004. I disse indlæg har han angiveligt fornærmet den religion, som han selv er en del af, samt udtrykt foragt for den siddende præsident i Egypten.

Det blev altså takseret til fire år i fængsel. I følge EkstraBladet har blandt andet Amnesty International, Journalister Uden Grænser og det amerikanske udenrigsministerium udtrykt stor bekymring over dommen som faldt her torsdag aften.

Den bekymring vil jeg gerne tilslutte mig.

For det er i mine øjne en skammens dag, at man kan sende folk i fængsel for at sige sin mening. Tænk hvis det blev præcedens her i Danmark? Så ville 99 procent af alle danske bloggere ende i fængsel.

Naturligvis skal man ikke svine andre til eller håne dem – men en kritisk holdning er ikke skadelig – den er kun gavnlig. Så længe den holdes i en sober tone.

Jeg håber, at dommen bliver omstødt, men det ske sandsynligvis ikke…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s