Endnu mere Nej tak til gratisaviser

For kort tid siden beskrev jeg hvordan flere og flere danskere siger nej tak til gratisaviser. Herunder også hvordan Trafik- og Energiministeren Flemming Hansen måske ville lovgive, for at sætte en stopper for uddelingen af gratisaviser til folk, der ikke ønsker dette.

Nu ser det ud til at Socialdemokratiet forsøger at kommer ham i forkøbet. De har i hvertfald lavet et beslutningsforslag, der skal sikre de forsvarsløse danskere mod mængden af gratisaviser.

“Mange borgere er godt trætte af at bære bunker af gratisaviser ned ad trapperne, selv om de har sagt nej tak. Lige nu hersker der lovløshed på det her område, og den lovløshed vil vi gerne have reguleret,” siger den socialdemokratiske forbrugerordfører Karen Hækkerup til TV2 nyhederne.
Hvis beslutningsforslaget bliver vedtaget, så pålægger det ministeren at lave et lovforslag, der lovgiver om dette område.

Ikke de eneste
Sjovt nok er det ikke det eneste beslutningsforslag der er fremme. SF og Enhedslisten var fremme med et tilsvarende allerede den 11. oktober, men nu vil Socialdemokratiet altså også være med til at sikre de stakkels danskere mod truslen fra gratisaviserne – eller sikre sig lidt af æren hvis de får forslaget igennem. PR har de i hvertfald fået.

Snart 100.000 solgte mærker
Men forslagene kan være relevante nok. For det lader til at det er et problem der optager folk. Næsten 100.000 har nemlig – i følge Forbrugerrådets hjemmeside købt og betalt et “Ingen gratisaviser tak” klistermærke, der kan sidde på døren.

Reklamer

2 thoughts on “Endnu mere Nej tak til gratisaviser

  1. Hej Leif

    Jeg havde læst dit glimrende og interessante indlæg tidligere i forløbet. Og jeg kan da også tilslutte mig essensen af det.

    Det mest interessante i dette indlæg er dog efter min egen mening det, at S får en del billige PR point på at lave et beslutningsforslag som EL og SF allerede har stillet (sådan da – ordlyden er jo ikke helt ens) – men det er jo en gammelkendt teknik på Borgen.

    Ministeren har jo også tidligere allerede tilkendegivet at han om nødvendigt vil lovgive – så beslutningsforslaget er lidt ligegyldigt – i politisk henseende – ikke mediemæssigt – hvor S jo også fik tv tid i aftes…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s