Mere “Nej tak” til gratisaviser

Så er der kommet lidt mere nyt i sagen om det famøse “Ingen gratisaviser tak” klistermærke, som jeg skrev om i et tidligere indlæg.

flemming-hansen.jpg

Foto: Helle Moos

Nu er der gået storpolitik i sagen og vores Transport- og energiminister Flemming Hansen har netop svaret den socialdemokratiske MF’er Mogens Jensen i et §20 spørgsmål, hvor spørgsmålet lød “Vil ministeren tage initiativ til, at det gøres lovpligtigt, at distributører skal respektere »Nej-tak« skilte til reklamer og gratisaviser?”

Svaret kan læses her.

Essensen af svaret er, at ministeren vil indskærpe overfor de ansvarlige udgivere af gratisaviser, at de skal respektere et “Nej tak”. Dette vil blandt andet blive gjort på et møde indkaldt af Færdselsstyrelsen.

Er dette ikke nok vil ministeren overveje at lovgive om dette.

Det skal nok blive interessant – der er indtil videre solgt over 65.000 klistermærker fra Forbrugerrådets hjemmeside – og der er mere end en uges leveringstid på grund af presset. Så det sidste ord i denne sag er nok ikke sagt endnu.

Reklamer

4 thoughts on “Mere “Nej tak” til gratisaviser

 1. Som det også fremgår af min egen blog, har jeg på ingen måde været imponeret over gratisaviserne – hverken distributions- eller kvalitetsmæssigt (læs eventuelt http://leifcarlsen.wordpress.com/2006/09/18/farvel-til-gratisaviserne/).

  Jeg har derfor frameldt mig til både 24timer og dato på deres respektive hjemmesider og rent faktisk har begge avisers bude respekteret dette fravalg på trods af, at jeg ikke har noget “nej tak til gratisaviser” ved brevsprækken :o)

  Om det er rent held eller om de bare har styr på budene i Birkerød vides ikke :o)

  /Leif

 2. Nyhedsavisen fattede det første gang. Jeg har både et “Nej tak” til gratisaviser på postkassen og forsøgt at framelde mig 4-5 gange på 24timers hjemmeside. Dertil har vi ringet to gange til dem. De bliver dog ved med ikke at fatte det og spammer os fortsat med 24timer, som virkelig er en dårlig avis.

  Der burde udgives bøder for at spamme folk der direkte aktivt har frabedt sig deres materiale, der har nej tak til både gratisaviser og reklamer samt har reklamebeskyttelse i CPR-registeret. Men næh nej… det må de åbentbart godt… sikke en lovgivning hvor man har lov at genere andre på den måde!

 3. Hvad gør man som god samfundsborger, når man modtager fejlafleveret post?

  Man lægger den snarest muligt i den nærmeste postkasse, så Post Danmark får mulighed for at levere posten til den rette modtager med mindst mulig forsinkelse.

  Hvad gør man med fejlafleverede gratisaviser – altså gratisaviser, der mindst én gang er entydigt afmeldt hos enten udgiveren eller Post Danmark…..?

  Hvis tilstrækkeligt mange utilfredse gratisavis-modtagere kan samles om lidt “civil ulejlighed”, tror jeg, problemet vil blive løst i nær fremtid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s