Må offentlige ansatte blogge frit nu?

Efter et par grimme historier om hvordan medarbejdere i det private er blevet fyret for at blogge grimt om sin arbejdsplads, er der åbenbart mere vide rammer for de offentlige ansatte, hvis man skal tro Elisabeth Arnold, retspolitiskordfører for Det Radikale Venstre.

I følge Elisabeth Arnold skal det nemlig være muligt for en offentlig ansat, at berette om kritisable forhold uden frygt for at de bliver fyret. Eneste kriterie er, at det de kritisere ikke må være omfattet af deres tavshedspligt.

Om dette så også gælder eventuelle private eller corporate blogs melder historien ikke noget om.

Hele historien udspringer af en undersøgelse fra Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) der viser, at ikke mindre end 63 procent af de offentlige ansatte har stået i en situation, hvor de har tænkt at dette burde fortælles offentligt. Men kun 13 procent har rent faktisk gjort dette. Angiveligt fordi de har været bange for konsekvenserne.

Her er der kun at sige – opret en blog og fortæl os andre om det.

Naturligvis kan man gå til EkstraBladet eller andre medier, men her er dialogen typisk ensidig. Mens der på en blog er mulighed for en dynamisk og kontinuerlig dialog, der forhåbentlig kan være med til at fremme en dialog mellem medarbejderen og chefer i et miljø, hvor der er uenighed om forholdene, og ikke mindst mulighed for at andre i samme situation kan komme med kommentarer, der kan være med til at afdække eventuelle kritisable forhold og derved deltage i debatten – hvilket er lidt mere vanskeligt med et traditionelt medie.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s