New Media Days – gaaaaaaaaaaaaab!

Overskriften skal IKKE læses som det er kedeligt at være her. Men det er meget, meget kedeligt at høre Clement Kærsgaard guide 5 mediepolitiske ordførere (Mogens Jensen (S), Ellen Thrane Nørby (V), Simon Emil Amitsbøll (R), Louise Frevert (DF) og Holger K. Nielsen (SF)… ) gennem en række spørgsmål til fremtidens medier.

Eksempel: Hvordan finansieres medierne i år 2016 – via annoncer (og vores tid), via donationer fra virksomheder (skjult reklame) eller via brugerbetaling. Og tænke sig, så vel politikerne som salen (der forinden havde stemt pr. sms) mente, at det fortsat vil være annoncerne, der finansierer hovedparten af medierne…

Uenig!

Om ti år har vi (jeg er ikke træt af at gentage det igen og igen i varierende fora) én digital medieplatform, hvorfra vi får vores nyheder, vores flowtv, det meste af vores digitale entertainment, vores digitale sociale fællesskaber, vores arbejde… anything. Og vi har hele tiden en håndholdt version af samme på vores mobil eller en anden multimediedims.

Til den tid er det ikke bannerreklamer, vi lever af, men en digital betalingsform, der gør, at hver gang vi vil have noget content, så betaler vi et par ører for det via et login. Det content, der ikke er godt nok til, at folk vil betale for det, finansieres af annoncekroner, men kun det. Resten betaler vi for, som nævnt via login, eller via mobiltelefonen, der til den tid formentlig har en stregkode eller en scanner på sig. Brugerbetaling, brugerbetaling, brugerbetaling.

Til den tid betaler jeg ikke længere for dårlige nyheder og kedelige underholdnings- og boligprogrammer – til den tid betaler jeg KUN for udvalgte debatprogrammer, kulturprogrammer, film og Discovery – hurra for 2016 – indfør pay per view & use, så

1) vi kan få mere kvalitet

2) vi kan tjene nogen flere penge (og lave mere kvalitet)

Tags Technorati:,

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s