Noget af en pr-udfordring

Hvad ville være det sværeste at skaffe god omtale i øjeblikket? Tjaa, nogen ville måske sige krigen i Irak. I så fald har et amerikansk public relationsfirma netop fået noget af en udfordring. Ifølge Information har den amerikanske forsvarsminister Donald Rumsfeld nemlig hyret et firma til at promovere krigen blandt de mere og mere skeptiske amerikanere. Blandt opgaverne er god gammeldags pr, taleskrivning og registrering af medier efter deres holdning til krigen (Fox News, står nok allerede på den positivtlisten)

Information har set udbudsmaterialet og her står blandt andet, at “Indsatsen i henhold til kontrakten om strategisk kommunikationsstyrings-service vil omfatte hele det spektrum af strategisk kommunikation, medierelationer, kommunikationsresearch og pr-ydelser, som er påkrævet for at nå koalitionens mål,” hedder det i udbudsmaterialet,

Firmaet, der får kontrakten på opgaven, skal rapportere dagligt om mediedækningen til den multinationale styrkes hovedkvarter i Camp Victory uden for Bagdad og samtidig udvikle strategier og forslag til, hvordan en mere positiv omtale af den amerikanske indsats og den irakiske udvikling kan opnås. Umiddelbart en svær opgave for det ukendte firma, men mon ikke kontrakten på 125 mio. kr. kan virke motiverende.

Vil ikke virke
Sheldon Rampton, forskningschef ved det uafhængige amerikanske Center for Media and Democracy, siger dog til Information, at den ny pr-strategi næppe vil virke.
“Pentagon har allerede brugt hundreder millioner af dollar på at opnå en mere positiv dækning af Irak-krigen, og det er jo åbenlyst – tilsyneladende også for Donald Rumsfeld – at det har været ineffektivt, ja givet direkte pr-mæssigt bagslag som i sagen om Lincoln Group. Propaganda er udtryk for envejs-kommunikation, og den afskærer afsenderen fra at gå i dialog og lære,” siger Sheldon Rampton til Information.

images.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s