Læserbladet – god ide, men er der et behov?

laeserbladet.jpg

Så kom EkstraBladet med en udvidelse af deres EBblog. Nemlig læsernes egen avis – Læserbladet.

Et godt initiativ, men der er lang vej igen, hvis EkstraBladets Erling Tind Larsen (redaktionschef i Ekstra Bladet Nye Medier) skal få ret i sin udtalelse: “For ekstrabladet.dk er begrebet ‘Citizen Journalism’ ikke bare et smart ord. Vi tager vores læsere alvorligt, og vil gerne give dem mulighed for at præge nyhedsstrømmen.”

For Læserbladet’s indtog rejser nemlig en række spørgsmål.

– Hvorfor skal et blad skrevet af læsernes selv plasteres ind i EkstraBladets design? Det virker ikke som om det tages helt seriøst at læserne skal have deres eget blad.

– Hvorfor er det EkstraBladets redaktion der bestemmer hvilke historier der er relevante? Burde det ikke være op til læserne selv, når det nu er læsernes eget blad?

– Hvordan vil EkstraBladet sikre at Læserbladet ikke bare bliver en samling af de allerede eksisterende EBblogs? For ellers er der jo ikke noget nyt under solen og så er Læserbladet bare et smart ord, netop det som EkstraBladet ville undgå.

– Hvorfor linker www.laeserbladet.dk ikke til Læserbladet – men bare til EkstraBladets forside? (Mon ikke bare det er en fejl der bliver rettet inden længe)

Og er der overhovedet et marked for den slags udgivelser i Danmark? Flix.dk har forsøgt at lave et sådan online medie siden 2003, men det har endnu ikke fået luft under vingerne – selv om det fik meget opmærksomhed da den blev online i 2003.

Vi på BloggingPR vil gerne sætte dette til debat. Er der overhovedet et behov og et marked for den slags medier i DK? Hvis ja, skal det så være i samme form som Læserbladet? Eller…?

Det bedst kendte eksempel på en læserbåret avis på nettet er den Sydkoreanske OhMyNews, som blev oprettet i 2000.

Reklamer

One thought on “Læserbladet – god ide, men er der et behov?

 1. Selvfølgelig er Læserbladet ikke et seriøst forsøg på at lave brugerstyrede nyheder.

  Det er snarere et desperat forsøg på at komme andre medier – særligt nyhedsavisen, som jeg vist selv kom til at foreslå brugerstyrede nyheder (?!) – i forkøbet. Og så gør man det sådan lidt halvhjertet uden rigtig at vide, hvor det er man vil hen i verden.

  Jeg tror egentlig godt, at en “Læsernes Avis” kunne få succes i DK. Problemet med Flix.dk er i.m.o, at det er en lille snæver elite, der sidder og hygger sig sammen om at skrive nogen – egentlig ok – små skæve og endda af og til relevante nyheder. Men det inddrager bare ikke rigtig den store brede offentlighed. Derfor kan det jo godt være god kvalitet og godt læsestof.

  Men hvis man i DK gerne vil have brugerstyrede nyheder til at blive en succes, så tror jeg man skal bruge følgende opskrift:

  1) Have et etableret medie i baghånden (så brugerne trækkes ind via den generelle trafik på sitet)
  2) Lade de første historier udspringe af journalisternes generelle historier, der så føres ind på “Læsernes Avis”, der fremstår med eget design
  3) Lade journalisterne kvalitetstjekke læsernes indlæg
  4) Sætte forholdsvis høje kvalitetsmål hos skribenterne, der naturligvis ikke må være anonyme (som de er hos EB – hvad ligner det???)
  5) Lægge en kommentarfunktion på hver artikel med lidt lavere kvalitetskrav, men dog stadig kvalitetskrav
  6) Tilbyde honorar for de bedste indlæg
  7) Lokalstof og nichestof har nok bedst chancer for at blive læst af andre end blot dem der skriver, så det skal der satses på (begrundelse: når der debatteres fx på DR, så er det altid tordenskjolds soldater, der sidder og diskuterer med hinanden)
  8) Promovere tiltaget i Go Morgen Danmark 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s