TV 2 i tilbagegang

Nyhedsredaktionen på TV 2 kan ånde lettet op efter stationens administrerende direktør Per Mikael Jensen i går tog sagen i egen hånd og beklagede et omstridt indslag med en lille dreng, der netop var evakueret fra Libanon. Dermed undgår stationen mere kritik i en sag, der kunne bringe mindelser om den såkaldte Trible A sag, hvor stationen kom under skarp kritik. Men ved at beklage sekvensen med drengen har Per Mikael Jensen nu på klogeste vis taget brodden ud af ethvert tilløb til igen at stille spørgsmålstegn med etikken på TV2-nyhederne. Og ikke bare udsendte TV2 en beklagelse i går, direktøren gik også på TV med en undskyldning, blandt andet i et interview på Deadline, hvor han gav kritikerne ret.

Sagen afslører dog, at ikke alle på TV2 rider på den samme hest. Således har redaktionschef Jacob Nybroe forsvaret indslaget med drengen – lige indtil hans øverste chef altså underkendte ham. Så spørgsmålet er nu om ikke cheferne i Odense skulle få fornyet beredskabet for den næste sag og blive enige om en fast strategi.
For det kan godt være, at nyhedsredaktionen på TV2 nu har opbrugt kvoten for “uheld”, men det er altid godt at sikre sig, at man ikke udstiller uenighed om vigtige spørgsmål om etik på en nyhedsredaktion.


Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s