Hvor mange weblogs er der?


Et meget stort spørgsmål blandt de weblogsinteresserede er hvor mange weblogs der egentlig er derude i cyberspace.

Spørgsmålet kom også op i DR2’s udsendelse om weblogs hvor Trine-Maria Kirstensen fra Hovedpaabloggen blev interviewet.

Stuideværten Nynne Bjerre nævnte et tal på 1.500 weblogs i DK under interviewet – et tal som nok er i underkanten – mildest talt… Et fornuftigt tal for DK er nok nærmere 15-20.000.

I følge en optælling fra sites som Overskift.dk og Smartlog som er samlet her hos Socialtext er tallet ca. 15.000, men optællingen er ikke helt opdateret og det går hurtigt i øjeblikket. Hos Socialtext kan man også se antallet af weblogs i de andre europæiske lande.

På verdensplan er tallet enormt. De fleste kilder snakker om en stigning på ca. 40.000 weblogs om dagen! Og tal som 27 millioner er nævnt af The Economist. 100 millioner er tallet som The Blog Herald har regnet sig frem til i oktober sidste år osv.

Ingen kan dog give et reelt bud. Men The Blog Herald’s tal er interessant, fordi det er regnet ud ved at tage antallet af oprettede weblogs hos de enkelte udbydere af weblog software, som Blogger.com, WordPress osv. Sandheden skal nok findes et sted midt imellem.

Nu skal man jo huske på at der er stor forskel på antallet af bloggere og antallet af weblogs. Nogle bloggere har måske 5, 10 eller endnu flere weblogs. Så antallet af bloggere er naturligvis en del lavere end antallet af weblogs. Men antallet af weblogs er stigende.

Det anerkendte analysefirma Jupiter Research udsendte i sidste måned en pressemeddelelse hvori de nævner at de forventer at op mod 70 procent af alle større virksomheder vil have en coporate blog inden udgangen af 2006. Det skal nok tages med et gran salt. Rent faktisk er tallet nok en del overdrevet – flere har da også kritiseret tallet – bla. The Diva Marketing Blog.

Men tendensen er klar – bloggere og weblogs er kommet for at blive og det antallet er stigende!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s