Forfriskende talePÅbud


Dette års Tour de France er et godt sted at se de forskellige PR værktøjer i brug. Det danske hold Team CSC har valgt en ganske forfriskende måde at håndtere journalisterne. De har simpelthen givet deres ryttere talepåbud, skriver TV2.

Det betyder ganske enkelt, at alle Team CSC’s ryttere SKAL tale om dopinghistorien, hvis journalisterne spørger. Det er jo ganske anderledes end normalt hvor ryttere typisk får besked på at sige “ingen kommentar” elle henvise til en pressetalsmand.

Der er set fra et kommunikationssynspunkt både fordele og ulemper ved denne strategi. Fordelene er, at Team CSC kommer til at fremstå meget åbne, hvilket giver dem et kæmpe plus i forhold til de hold som benytter sig af den traditionelle tavshed. Det kan give dem langt mere positiv presse end ellers. Og så kan det give anledning til mindre frustration blandt både ryttere, der nu ikke behøver at være tavse, og journalister, der nu kan få svar på de spørgsmål de skal stille om dopingsagen.

På den negative side er der den problemstilling, der ufravigeligt dukker op, når der pludselig er en masse talsmænd i stedet for kun én. Nemlig problemerne med at hold den røde tråd og fokus i debatten. Det kan nemt blive en masse modstridende udtalelser.

Men forfriskende er det – og det bliver spændende at følge.

Reklamer

2 thoughts on “Forfriskende talePÅbud

 1. Ja, det er da ganske forfriskende, men jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige til det.

  Hvis man som udefrakommende sidder og ser det ske, kommer CSC helt klart til at fremstå mere sympatiske (der er ikke noget så usympatisk som “ingen kommentarer”) og får derigennem en masse goodwill.

  Men den er risky! Og hvorfor var det så lige, at Basso ikke fik lov til at udtale sig – og indtil nu kun har talt med italiensk tv?

  Uden nu lige at have stået i situationen, tror jeg, jeg ville have kaldt til et samlet CSC pressemøde, hvor alle rytterne + Riis sad der – og så ladet alle spørgsmål om doping og holdets videre syn på touren komme frem der (efter en grundig briefing fra presse-gutten of course) – og frabede sig yderligere spørgsmål vedrørende doping i resten af løbet (med henvisning til rytternes koncentration)

 2. Delvis enig – jeg mener, at den fremgangsmåde du foreslår ikke vil få journalisterne til at afstå fra spørgsmål om doping senere i løbet – for sagen udvikler sig jo løbende – næsten hver dag kommer der nye afsløringer, oplysninger osv. Og de afføder jo nye spørgsmål og svar, som journalister og ryttere ikke ville have nogen chance for at have stillet eller svaret på under et enkelt pressemøde…

  Men et pressemøde kombineret med åbenhed??? Det kunne være ganske ok – med den behørige briefing fra presse-gutten.

  Der er ingen lette svar på denne situation.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s