Erkendelse af kriseplaner er tilstede

I foråret kunne man læse i KOM-magasinet. at kun 30 procent af danske virksomheder har et egentligt kriseberedskab.
Det viste en undersøgelse fra Center for Virksomhedskommunikation Handelshøjskolen i Århus. Men faktisk mener 60 procent af de adspurgte virksomheder selv, at de har et beredskab, men når man kradser lidt i overfladen, så viser det beredskab sig ubrugeligt – groft sagt.
Dermed er vi tilbage ved, at kun 30 procent af de danske virksomheder er helt klar til en krise og det selv om, at den samme undersøgelse viser, at langt de fleste virksomheder godt ved, at en krise – om den så kun er medieskabt – kan give store problemer med troværdigheden og dermed i sidste ende en bundlinie, der får SAS’s gamle regnskaber til at ligne et H.C. Andersen eventyr.

Men undersøgelsen vurderer heldigvis, at op til 80 procent af virksomhederne erkender, at en krise kan gøre rigtig ondt. Og det er godt! Det er nemlig godt, at rigtig mange virksomheder erkender vigtigheden af et kriseberedskab – selv om antallet, der så lige nu har en fungerende plan, er skræmmende lavt.

Men med en erkendelse er man langt, for så er det bare et spørsmål om tid før der ligger en kriseplan i skuffen hos de fleste direktører og informationschefer. Det sværeste er som bekendt at erkende sit problem. Som så meget andet her i livet, så er erkendelse nemlig det første skridt til helbredelse.

Indtil skuffen med planer bliver fyldt, så giver vi her på bloggen dog gerne et meget kort, men tilgengæld gratis råd: Har du ingen plan, så sig undskyld. Og når du får en plan, så husk, at den skal indeholde det samme ord.

Reklamer

One thought on “Erkendelse af kriseplaner er tilstede

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s