Blogger sættes lig med journalister


I følge en ny dom fra Califonien, USA skal en blogger sammenlignes med en journalist, når det drejer sig om rettigheder og beskyttelse. Sagen var anlagt af Apple Computer Inc. da de ønskede at få udleveret identiteten på en blogger, der havde beskrevet hemmelige produkt beskrivelser på nettet i en blog.

Udfaldet af sagen betyder, at bloggeren har samme rettigheder som en journalist og vedkommendes navn og email derfor ikke kan udleveres.

Dommeren udtalte følgende: “In no relevant respect do they appear to differ from a reporter or editor for a traditional business-oriented periodical who solicits or otherwise comes into possession of confidential internal information about a company”.

Det er en meget interessant udvikling. Det betyder, at bloggere nu er anerkendt som en slags erhverv med de dertil hørende rettigheder. Det harmonerer også godt med de forlydender der kommer fra USA om at blogging snart er lige så vigtigt en nyhedskanal som de mere traditionelle medier.

One thought on “Blogger sættes lig med journalister

  1. Det betyder med andre ord, at alle kan opsnuse og videregive mere eller mindre hemmelige oplysninger: Produktoplysninger, statshemmeligheder (Grevil-sagen fx) og så videre, så længe de bare dækker sig ind under en blog.

    Interessant udvikling i den globale publiserings-landsby.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s